Vanliga Frågor och Svar

                 
     

Nedan kan Ni läsa om de olika färger jag använder. All min henna är helt utan kemikalier och allergiframkallande ämnen.

Vit henna och Jagua tas endast in under säsong och finns inte alltid tillgängligt.

NATURLIG HENNA

Henna är ett rödbrunt färgämne som urvinns ur löv från hennabusken. I Asien, Afrika och Mellanöstern har henna används under flera tusen år för att göra vackra kroppstatureringar på händer och fötter medan det i västvärlden mest används till att färga håret.

Färg: rödbrun, kaffe, kakao, mörk tegelröd, mahogny
Hållbarhet: 1-2 veckor. 7-10 dagar på händerna
 

VIT HENNA

"Vit henna" existerar inte. På sociala medier används ofta lotion eller bakpulver blandat med vatten för att ta en snygg bild. 

Min vita henna är en kroppsfärg/lim som är snäll mot huden.
Den tränger inte in i huden likt henna men kan hålla flertalet dagar.

Färg: Kritvit
Hållbarhet: 1-7 dagar. På händerna runt 1-3 dagar.

 

SVART HENNA utan kemikalier

Svart henna utan kemikalier. Den har en bas på naturlig henna vilket gör att den kan skifta i orange när den mattas ut. 

Färg: Kolsvart 
Hållbarhet: 2-5 dagar. 


 

JAGUA 

För en naturtrogen temporärtatuering är jagua det bästa valet! Färgen blir mörkblå-blågrå likt en riktig tatuering och den håller lika länge som naturlig henna!
Efter applikationen är hennan ljustgrå, nästintill osynlig. Under 12-48 timmar mörkar den till sin slutliga nyans.

Jagua tillverkas av juicen utav frukten från Genipa Americana-trädet som växer i Sydamerika. Det har används länge bland stamfolk i Amazonas för kroppsmålning.

Färg: Blågrå - blåsvart
Hållbarhet: 1-3 veckor. 7-10 dagar på händer


Bör undvikas om du är allergisk mot jordgubbe eller tropiska frukter som ananas, kiwi och papaya. Är du orolig kan vi absolut göra ett patch test på huden innan.

INFÖR DITT BESÖK


Förberedelse
Kom med ren och torr hy, fri från lotion, krämer och oljor. Detta för att hennan ska fästa så bra på huden som möjligt.

Vänligen kom i tid! Vid eventuell försening var snäll och ring/sms och meddela. Kunder som uteblir från ett bokat besök utan anledning kommer tyvärr inte kunna boka en ny tid.

Tidsåtgång
Beror självklart på design. För en fingervisning kan man räkna med att en hand plus vrist vanligtvis tar ca 30-45 min. Jagua och naturlig henna behöver sedan torka i ca 30 min efter applicering. Du behöver då hålla området där du blivit tatuerad fritt från frikton och kläder i upp till 1-2 h, se därför till att komma i kläder som tillåter detta. Om hennan sitter på ett ställe som inte går att täcka med kläder går det bra att vänta i salongen tills hennan är torkad och klar.

Det går fint att ta med en vän!


Q. Är henna farligt?
Henna är inte farligt utan har fått ett oförtjänt dåligt rykte genom media! Henna har används i flera tusen år och det är ytterst ovanligt att vara allergisk.
De skräckexempel man kan se där folk har reagerat på henna är nästan alltid orsakade av svart henna med kemikalier. I de fallen har man tillsatt para-phenylenediamine (PPD) som även kan finnas i vissa hårfärgningsmedel för att hennan ska hålla sig kvar på huden längre. Det luriga med detta är att reaktionen kan dröja upp till mer än två veckor innan den uppträder på huden. Ofta gör folk dessa svarta hennatatueringar på utlandsresa och det är stor risk att man hinner åka hem innan man får reaktion. Mitt råd är att vara försiktig med svart henna på semestern och helst undvika den helt. Jag använder bara naturlig henna utan kemikalier. Min svarta henna har en bas på naturlig henna helt utan kemikalier eller andra allergiframkallande ämnen. Därmed har den även en hållbarhet på ca 3-5 dagar istället för 3 veckor.


Q. Jag vill boka, hur gör jag?
Klicka här för att skicka iväg en bokningsförfrågan eller SMSa till 0760 48 28 26.
 

Q. Kan du komma hem till mig och henna?
Kunder är välkomna hem till mig i Enskede. Adress skickas vid bokningsbekräftelsen. Vid hembesök hos kund tillkommer en avgift på 50 kr innanför tullarna. Vid resor utanför Stockholm/utland står kund för resekostnad.
 

Q. Jag vill boka för bröllop/möhippa, hur gör jag?
Se till att boka i god tid så är det större chans att vi kan ordna det precis som du önskar det!  
Vid större grupper behöver jag veta hur många personer som vill bli hennade så att jag kan beräkna tid samt material. Vid större evenemang brukar det bli billigare för kunden att hyra mig per timme, jag tatuerar då så många jag hinner non-stop under tiden.

• Brudhenna från 1200 kr (händer fram/baksida + fötter/underben fram/bak)

Q. Jag är under 18 år, kan jag hennatatuera mig?
Absolut! All henna jag använder innehåller inga kemikalier eller allergiframkallande* ämnen. Därmed har jag ingen åldergräns. Mina kunder har varit mellan 1-75 år.
*Jagua bör undvikas om du är allergisk mot jordgubbe eller tropiska frukter som ananas, kiwi och papaya. Vi kan absolut göra ett patch test på huden innan för att utesluta allergi.

Q. Kan jag duscha med min henna?
Absolut! Se till att inte skrubba i onödan bara, då kan din design försvinna lite fortare.
 

Q. Behöver jag tänka på något vid bokning?
Vid bokning är det bra om Ni har en bild på en ungefär design Ni önskar. Då kan jag ge en riktig prisbild och beräkna tid samt material. Avbokning sker senast 24 timmar innan avtalad tid.
 

Q. Jag vill hyra in dig till ett event! 
 Absolut! Jag har tidigare hennatatuerat på butiker/företag/event av olika storlekar. Hör av dig med din förfrågan, det mesta är möjligt!

Q. Hur betalar jag?
Jag tar emot kontantbetalning samt Swish.